Eteläkarjalainen maisema

Eteläkarjalainen maisema
Tässä blogissa on sekä kuvia että tarinoita upean Etelä-Karjalan luonnosta, ihmisistä ja kulttuurista. Kuvassa syyskuinen näkymä Saimaan kanavan varrelta.

sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Ukrainan parlamenttivaalit 26.10.2014

Kuten uutiset ovat kertoneet, järjestettiin Ukrainassa tänään parlamenttivaalit. Helmikuun Maidanin vallankumouksen jälkeen Ukrainan parlamentti Verhovna Rada on ollut enemmän tai vähemmän siipirikko. Venäjän suorittama Krimin kaappaus ja sen organisoima, aseistama ja lopulta asein ja miehin tukema Itä-Ukrainan kapina ovat syösseet Ukrainan olemassaolon taisteluun.

Uudella parlamentilla tulee olemaan aivan erilainen legimiteetti kuin edesmenneellä. Sen koostumus muuttuu huomattavasti ja peilaa ukrainalaisten nykyisiä, aikaisemmasta muuttuneita näkemyksiä. Vaalit näyttävät sujuneen ilman välikohtauksia. Parlamenttiin on pääsemässä ovensuukyselyjen mukaan seitsemän puoluetta. Äänestysprosentiksi arvellaan 51. Äänestysprosenttien kehittymistä /muuttumista eri oblasteissa ja koko valtakunnassa voi seurata täältä. Matalin se näyttää olevan Luhanskin (~27%) ja Donetskin (~30%) oblasteissa, joissa laajoilla alueilla äänestäminen ei ollut mahdollista joko sotatilanteen takia, tai siksi, että äänestysalueita on separatistien hallussa.

Saapa nähdä, miten Venäjä kommentoi vaalien tulosta. Vaalitulos on sikäli historiallinen, että ensimmäistä kertaa itsenäisen Ukrainan aikana kommunistit putosivat parlamentista. Jo oli aikakin!

Päivitys 27.10.2014:
Tässä viimeisimpiä tuloksia sekä äänestysaktiivisuudesta että puolueitten kannatuksesta



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti